« Uw partner in business? | Hoofdmenu | Resource Management »

9-3-06

WERKGEBIEDEN

Ombe new business engineering ondersteunt bij het innoveren en optimaliseren van waardeketens. Uw ambities zijn daarvoor het uitgangspunt. Vaak is de inzet uw waardebod aan de stakeholders van uw onderneming structureel te verbeteren. Wij assisteren bij het bepalen en het scheppen van de omstandigheden die dit mogelijk maken.

New business engineering

Morgen zal anders zijn dan vandaag. Verandering is een waarneembare constante voor de moderne mens en zijn ondernemingen. Inspelen op die dynamiek en het benutten daarvan voor eigen doelstellingen zijn kerntaken voor wie rendement en continuïteit tot zijn verantwoordelijkheid rekent. Anticiperen op ontwikkelingen in de omgeving is een succesfactor. Het valt echter niet mee om voortdurend alert en aan de bal te blijven. De wereld is groot, de informatie daarover overweldigend. Uw tijd, energie en hulpmiddelen zijn beperkt. U moet ze bovendien verdelen over verschillende zakelijke, sociale en persoonlijke aandachtsgebieden. Iedere innovatie die u voorstaat stuit op weerstanden, zoals er ook tegenkrachten spelen bij alles wat u wilt behouden zoals het is.

Wij begrijpen het spel waarin u een hoofdrol vertolkt. Met respect voor die hoofdrol kunnen wij u helpen bij het inventariseren van de omstandigheden waarin u verkeert, het definiëren van de business van morgen, het inrichten van de bijbehorende processen en het zoeken en managen van de beste partners om deze te bemannen of op andere wijze te ondersteunen. Laat ons de vragen stellen waardoor uw business en uw visie daarop, een verfrissende impuls krijgen. 

Value stream engineering

Business engineering mondt vaak uit in het optimaliseren van waardestromen over de grenzen van de onderneming heen. “Chains compete, not firms”: De keten moet winnend zijn op eindmarkten om als schakel beloond te worden voor inspanningen en expertise.

Het ontwikkelen van excellente producten of diensten en efficiënte en flexibele interne processen is niet genoeg. Het integrale proces van de keten moet concurrerend zijn. En net zo belangrijk: Ook als zodanig worden ervaren!

De ketens waar u bij betrokken bent moeten die concurrentiekracht hebben of krijgen. Doelgericht samenwerken is het motto. Waar dit onmogelijk blijkt moet u zich invechten in ketens die deze potentie wel hebben. Als OEM-er heeft u natuurlijk ook de optie deze ketens zelf te construeren.

Waardestroom engineering en optimalisatie vereisen vaardigheden en kennis die de onderneming vaak niet heeft of vrij kan maken. Ombe new business engineering, de samenwerkingsspecialist en ketenintegrator, biedt dan uitkomst. 

Resource management

Resourcemanagement is de specifieke vorm van “value stream engineering” die zich richt op het zoeken, selecteren en managen van alle externe bronnen die bijdragen aan de mogelijkheden van de onderneming om haar klanten van dienst te zijn.

Waarde creëren voor haar stakeholders, de primaire taak van een onderneming, vergt mensen, producten, processen en andere (hulp)middelen. Een deel daarvan is vaak benoemd tot “inkoop”, wordt welbewust “outsourced” of betrokken van “allied parties”. Door concentratie op kernactiviteiten zijn deze inkomende waardestromen sterk toegenomen. Ze hebben grote invloed op bijna alle ondernemingsparameters. Hoe partners in business gezocht en gemanaged worden is daardoor van strategisch belang.

Goed gemanaged draagt de inkoopfunctie substantieel bij aan het concurrerend vermogen van de onderneming. Slecht “inkoop”-beleid of haperende uitvoering daarentegen brengt enorme risico’s met zich mee. Een te hoog kostenniveau is in dat kader nog het gemakkelijkst op te lossen probleem. Slechte logistieke prestaties, een laag serviceniveau en geen aansluiting hebben met “state of the art” technologie zorgen vaak voor grotere hoofdbrekens. Een goed inkoopbeleid bestrijdt structureel dit soort verborgen oorzaken van kosteninefficiëntie.

Indien resource management of een ander aspect van uw inkoopfunctie een bottleneck is of dreigt te worden, kan Ombe new business engineering voor een doorbraak zorgen. Vaak zijn problemen op dit gebied de aanleiding geweest om ons bij het reilen en zeilen van een onderneming te betrekken. De stap om vervolgens ook op andere niveaus van bedrijfsvoering mee te gaan denken bleek dan niet groot ... maar wel heel waardevol! Dat maakt ons anders!

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/t/trackback/4417646

Hieronder vindt u links naar weblogs die verwijzen naar WERKGEBIEDEN:

Reacties

Laat een reactie achter

Als u een TypeKey of TypePad account heeft, gelieve u Aanmelden